House in Albaida

A space between walls
2016

Two precise walls relate the different areas of the project and conduct and frame the views to the great garden around the house. This views become the key aspect to the refurbishment, defining a side to side space which center area is occupied by the kitchen isle, and other dining area backed by the second wall, conducting at the same time the views to the outdoor. Minimum profile windows complete the enclosure. Its placement also grants an optimized cross ventilation in summer, when the brize coming from the garden will create specially pleasant conditions.

Info

Architects
Iterare arquitectos + ARK (Jorge Espejo)

Category
Architecture, reform, interior

Type
Single family house refurbishment, interior design and furnishing

Date
2016

Location
Albaida, Valencia

Client
Private developer

Status
Completed