House in El Ballestero

Progressions
2015

A step by step progression from the outside to the inside is the key concept behind this project.
A progressive change of materials happens between the outside and the inside, with a stair in the middle which steps material belongs to the outside, but it feels already as indoor.

The exterior space is framed by the carefully placed openings of the house. This views emphasize the idea of an interior space far from the outside, in which to observe from a distant position. Wooden frames are used to define this openings.

Oops...
Slider with alias espacios_el ballestero not found.

The house exhibits a tailored material balance that goes along with the different paths, spaces and experiences. From the concrete outdoor tiles going from the outdoor floors to the first level, the glazed vitrified ceramic on the stair and the kitchen, the contrast with wooden surfaces, the solid brick on the courtyard, the white plaster, each material occupies its precise place.

Info

Category
Architecture, reform, interior

Type
Apartment refurbishment

Date
2015

Location
El Ballestero, Albacete

Client
Private developer

Status
In development