House in Ossa de Montiel

The wall and the shelter
2016

 

Solid whitewashed walls enclosing a courtyard as in the mediterranean tradition. This scene guides the project, which solves the functional requirements by introducing new wall structures in dialogue with pre-existences. This game of walls bears the house spatiality and character.

Materials strenghten the feeling of solidity and shelter already present on the walls and the enclosure. Brick is used on load bearing walls and some facades, white plaster on the walls enclosing the outside space and stone on floors and the bathroom walls.

The programme is organized reducing lobbies and hallways to its minimum. Placement of the building on the plot creates three different courtyards: one for the entrance and garage, a private one for rooms, and a bigger one becoming the center of the proposal.

Info

Category
Architecture, interior, house

Type
Single family house

Date
2016

Location
Ossa de Montiel, Albacete

Client
Private developer

Status
Available project. Contact us for inquiries